På Svenska
Yritys

Historia

Neotide perustettin vuonna 1999. Toiminta aloitettiin Helsingissä, mutta siirrettiin Vaasaan vuonna 2001. Tuotteidemme kohderyhmänä on alusta lähtien ollut kuntayhtymät, sairaalat, kunnat ja kaupungit. Tuotekehityksen lähtökohtana oli vastata etenkin kunnallisissa organisaatioissa esiintyneeseen tarpeeseen yhdistellä tietoa eri lähdejärjestelmistä, kuten talous- henkilöstö- ja potilastietojärjestelmistä.

Kehitystyön tuloksena syntyi Exreport, jota edelleen jatkokehitetään vastaamaan uusien järjestelmien asettamiin vaatimuksiin. Exreport on käytössä kahdeksassa eri sairaanhoitopiirissä sekä useassa kaupungissa.

Yrityksen perustamisvuonna aloitettiin myös SAI-järjestelmän kehittäminen. SAI on sairaaloiden infektioiden kartoittamiseen ja seurantaan käytettävä ohjelmisto. Koska vastaavaa järjestelmää ei ollut olemassa, kysyntä oli huomattava, ja vuonna 2009 järjestelmä oli käytössä kaikissa Suomen sairaanhoitopiireissä. Järjestelmää käytetään lisäksi kaupungeissa, kunnissa ja yksityisissä sairaaloissa. Ohjelmistoa on kehitetty jatkuvasti myös kansainvälisiä markkinoita silmällä pitäen ja siitä odotetaankin muodostuvan Neotiden ensimmäinen vientituote.

Toimistomme sijaitsee Domus Bothnicassa Vaasan yliopistonrannassa. Neotide työllistää tällä hetkellä 15 henkilöä ja toiminta laajenee jatkuvasti. Tällä hetkellä toimintamme pääpaino on Exreportin kehitystyössä. Myös tietojärjestelmien käytön seurantaan suunnitellun LogMonitorin kehitykseen panostetaan sen ajankohtaisuuden vuoksi.